Quatre recorreguts amb quatre distàncies per escollir:

Teniu quatre distàncies, escolliu la que millor s’escaigui a les vostres condicions, els recorreguts no presenten dificultats destacables, encara que el grau d’exigència augmenta en les rutes llargues, amb més trams de sender. És molt important que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit.

Ruta Puput

 

Desembocadura del Set »

(4,6 km)

Ruta Esplugabous

 

Patamolls de Montoliu »

(9,0 km)

Ruta Cigonya

 

Vall del Set »

(16,3 km)

Ruta Milà Negre

 

Pla i Tossals de Tabac i Tossal del Senyor »

(27,5 km)

Ruta Puput (4,6 km)

La ruta Puput (ruta blava), és un passeig agradable per les hortes de Sudanell. És una ruta nova d’enguany pensada per aquells qui només volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. No presenta grans dificultats, i el seu recorregut és apte per a tot tipus de públic.

Ruta Esplugabous (9,0 km)

La ruta Esplugabous (ruta verda), ens porta per paisatges on predominen les hortes i els boscos de ribera, zona de rius i canals. Respecte l’any passat el recorregut s’ha reformulat gairebé del tot, començant pel lloc de sortida i el sentit de la marxa, però el canvi principal és que és gairebé tres quilòmetres més llarga, tot i amb això continua essent un trajecte ideal per a qui es vulgui iniciar en la marxa.

Ruta Cigonya (16,3 km)

La ruta Cigonya (ruta groga), combina els paisatge d’hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, amb les serres i altiplans de secà, de transformació més recent. Els que vàreu fer la Cigonya l’any passat, reconeixereu bona part del recorregut, tot i que enguany sortim de Sudanell i circulem en sentit contrari. Respecte l’edició anterior, s’incrementa el recorregut en més de 5 quilòmetres, principalment en els trams que porten a la desembocadura del Set i el retorn a Sudanell per la Vall del Set. D’exigència mitjana, és la ruta perfecta per als marxadors habituals i permet fer un tast del que seria la ruta més llarga.

Ruta Milà Negre (27,5 km)

La ruta Milà Negre (ruta vermella), és la més llarga i exigent, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a dos tossals emblemàtics de la zona, el Tossal de Miret a la zona dels Tossalets de Montoliu i la Serra de les Vinyes en terme de Sunyer, punts que esdevenen miradors espectaculars sobre les valls del Set i del Segre. A més dels nous trams de sender, el grau d’esforç augmenta respecte l’any passat en incrementar-se el recorregut en 4 quilòmetres. És la ruta on pren major protagonisme la Vall del Set i les zones de secà, amb altiplans, tossals i vessants.