En l’edició d’enguany el lloc de sortida i arribada serà a Montoliu de Lleida, el 6 de novembre.

Mantenim un ampli ventall d’opcions adaptades al nivell d’esforç que cadascú. Les rutes mantenen el nom i varien part del seu recorregut.
Cada ruta tindrà un horari de sortida específic:
– la Milà Negre sortirà a les 7:30,
– la Cigonya a les 8:00,
– l’Esplugabous a les 8:30
– i la Puput a les 9:00

En el moment de l’acreditació se us facilitarà juntament amb la samarreta part dels avituallaments per si els voleu prendre en ruta. Penseu a portar una bossa o motxilla per portar aquests avituallaments.

La participació es limita a un màxim de 600 participants.

Les inscripcions es durà a terme de forma anticipada, des del divendres 30 de setembre fins al dijous 3 de novembre, en format online en el enllaços que trobareu en aquesta web, o presencialment als ajuntaments de Montoliu i Sudanell.

Som conscients de com ha afectat la crisi actual als ingressos de la població, i mantenim la nostra voluntat que segueixi essent una activitat popular i assequible i per això:
Mantenim dels preus de la inscripció, cercant fer-la el més assequible possible al conjunt de la població.
Continuarem fent la Marxa solidària amb els segments de població més desafavorits, les persones dependents i els qui han de recórrer a entitats socials per poder menjar. En aquest sentit, hem habilitat en el formulari d’inscripció la possibilitat de fer donatius voluntaris a dues entitats referents en aquest àmbit, Aspros i Banc d’Aliments.

La ruta Puput (ruta blava), és un passeig agradable pels antics secans de Montoliu de Lleida, per comes i altiplans transformades recentment pels nous regadius, passant per la vall del Set, el Pla de Tabac i el Bosc dels Desitjos. Ruta pensada per aquells qui volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. No presenta grans dificultats, i el seu recorregut és apte per a tot tipus de públic.

La ruta Esplugabous (ruta verda), amb un recorregut nou d’enguany, ens porta per paisatges d’antigues hortes i boscos de ribera, sempre a la vora de rius i canals, però centrant el seu recorregut en la Vall del Set, per antics camins ramaders, on descobrireu patrimoni singular com el Pont de les Cinc Boqueres.

La ruta Cigonya (ruta groga), mostra la varietat de paisatges que van des de les hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, amb el pas per la zona de l’Aiguabarreig Set-Segre, fins a les serres i altiplans de secà, de transformació més recent. D’exigència mitjana, és la ruta perfecta per als marxadors habituals i permet copsar les diferents tonalitats de la tardor en un mosaic de paisatges diversos.

La ruta Milà Negre (ruta vermella), és la més llarga i exigent, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics de la zona, com el Tossal del Senyor de Sunyer, mirador espectacular sobre la vall del Set, i el Tossal Blanc de Tabac, amb excel·lents vistes de la plana de Lleida amb els Pirineus de fons. En aquesta ruta s’establirà un punt de tall a partir de les 11:30 en el quilòmetre 15, hora a partir de la qual es redirigirà als participants per la ruta Cigonya.

Totes les rutes tenen circulació en sentit antihorari.