En l’edició d’enguany el lloc de sortida i arribada serà a Sudanell.

Mantenim un ampli ventall d’opcions adaptades al nivell d’esforç que cadascú. Les rutes mantenen el nom i varien part del seu recorregut, guanyant en distància les rutes més curtes i mantenint o escurçant lleugerament el camí la més llarga. La primera separació de rutes es dóna aviat, en sortir de Sudanell i un cop creuat el riu Set, on la ruta Puput segueix la Séquia de Torres i la resta remunten la vall del Set en sentit ascendent. La ruta Esplugabous té la seva separació prop del Pont de les Cinc Boqueres, mentre que la Cigonya i la Milà Negre es separen a la zona de les Penyes. Posteriorment les rutes es van reunificant a Tabac, Montoliu i a l’antiga bòvila per fer de forma comuna el tram final, que passa pels Patamolls de Montoliu i per la Presa de Sudanell, entre altres llocs. En les rutes Esplugabous, Cigonya i Milà Negre s’arriba a la desembocadura del Set.

La ruta curta, la Puput, de 7,1 km, s’allarga i varia completament de recorregut. És una ruta de canals, d’hortes i de vegetació de ribera. Circula paral·lela primer a la Séquia de Torres, després ressegueix el final del Canal d’Urgell i torna cap a Sudanell per les zones de ribera properes al Segre, com ara els Patamolls de Montoliu i la Devesa de Sudanell. Es tracta d’un recorregut totalment accessible i per a totes les edats.

La ruta Esplugabous és sensiblement més llarga que l’any passat. Un cop separada de la Puput, remunta la vall del Set fins més enllà del Pont de les Cinc Boqueres, puja cap a Montoliu per les serres de Monclús i del Timonar, des d’allí es travessa cap a la zona d’hortes passant per l’Abellar, i tot seguit continua vora la Séquia de Torres fins trobar el Canal d’Urgell, on enllaça amb el tram comú amb la ruta Puput, de la qual es separarà per arribar fins la desembocadura del Set abans de tornar cap a Sudanell.

El recorregut de la Cigonya, que també s’amplia respecte edicions anteriors, s’endinsa en la zona d’antics secans de la vall del Set, incorporant l’ascens al Tossal del Senyor a Sunyer, magnífic mirador de la Plana de Lleida i de les valls del Set i el Segre. En baixar del Tossal es torna a travessar el Set, es puja pel sender de les Penyes, i es passa pel Pla de Tabac, zona d’amples visuals sobre Lleida i els Pirineus, abans de retornar cap a Montoliu, on enllaça amb el tram comú amb la ruta Esplugabous a la zona de la Serra del Timonar.

La ruta Milà Negre, la més exigent, redueix mínimament el seu recorregut, mantenint l’espectacular tram per sender per la llera del riu Set, dins de l’espai protegit PEIN de Mas de Melons-Alfés, i recuperant l’ascens al Tossal de Vinfaro (opcional), abans de tornar per la zona dels Tossalets cap a la zona de Tabac on enllaça amb el tram comú amb la ruta Cigonya.

Totes les rutes tenen circulació en sentit horari.

Enguany no es facilitarà gots als participants, es prega que qui pugui es dugui got o cantimplora de casa. Tot i amb això, hi haurà un servei de lloguer de gots per qui no n’hagi portat.

Per primera edició els participants tindran una samarreta commemorativa de la Marxa