En l’edició d’enguany el lloc de sortida i arribada serà a Montoliu de Lleida.

Mantenim un ampli ventall d’opcions adaptades al nivell d’esforç que cadascú, incorporant també variants de recorregut més accessibles. Les rutes mantenen el nom i varien part del seu recorregut, guanyant en distància les rutes més curtes i mantenint o escurçant lleugerament el camí les més llargues. La separació de rutes es dóna molt aviat, només sortir de Montoliu, i deixant de banda la Puput, la resta es tornen a unificar prop de Sudanell per fer de forma comuna el tram final, que passa per la Presa de Sudanell i els Patamolls de Montoliu, entre altres llocs. En les rutes Cigonya i Milà Negre s’arriba a la desembocadura del Set.

La ruta curta, la Puput, de 5,7 km, varia completament de recorregut i ens porta a les hortes del Canal d’Urgell. En el tram d’escales que puja al cementiri s’habilitarà una variant accessible.

La ruta Esplugabous és sensiblement més llarga que l’any passat i recupera el pas sota el Pont de les Cinc Boqueres.

Al recorregut de la Cigonya, les principals modificacions les trobareu en el pas dels nuclis urbans i en la travessa del Riu Set.

La ruta Milà Negre manté l’ascens (opcional) al Tossal del Senyor a Sunyer, magnífic mirador de la Plana de Lleida i de la Vall del Set.

En aquesta ruta incorporem un nou recorregut per la llera del riu Set dins de l’espai protegit PEIN de Mas de Melons-Alfés, en un tram de sender que us sorprendrà.

El sentit de circulació serà el mateix que l’any passat, en sentit horari, menys en el cas de la ruta Puput, que serà antihorari.